KAKO ŽIVI NAROD - DRNIŠ

Izložba Kako živi narod u Drnišu je službeno zatvorena, a mi smo još jednom zadovoljni s ishodom moderiranih diskusija u kojima glavnu ulogu imaju učenici srednjih škola. Gosti u diskusijama bili su Tomislav Ožegović i Zvone Marin, čije su priče educirale i inspirirale mlade, čija su razmišljanja indikativna po pitanju pasivnosti kraja u kojem odrastaju, ali i opće društvene i ekonomske situacije. U tom pogledu upućujemo na ulomak iz teksta voditeljice radionica Veronike Šindilj koji možemo uzeti kao polazište za razgovor i rad s mladima. Oni, čini se, itekako imaju što za reći. Nekad, samo treba pažljivije slušati...

"Od 21 učenika, samo šestero njih zna što želi upisati. Obeshrabreni su, kažu, onime što svakodnevno čuju. Česte priče o završenim fakultetima, a potom teškom i nikakvom pronalasku posla pa u konačnici i tužnoj priči odlaska iz zemlje očigledno je i u njihovim mladim životima već dobrano ostavilo i ne tako pozitivan pogled na budućnost. Slušajući sve to, sve više sam sigurna kako umjesto lamentiranja o tome kako su mladi danas za sve nezainteresirani možda, samo možda trebamo stati pred njih, priznati da smo odgovorni i upitati ih da nam kažu što je ono što ubuduće trebamo mijenjati. Nije ni čudo, stoga, što su odgovori na pitanje o tome da li bi opet sudjelovali u diskusiji mahom potvrdni uz priložene razloge kako su to teme koje se tiču budućnosti i treba ih rješavati."

Zahvaljujemo se srednjoj školi Ivan Meštrović i svim učenicima na sudjelovanju, te Tomislavu Ožegoviću, Zvoni Marinu i Jelici Hamer na poučnim pričama, a dragim kolegama iz Gradskog Muzeja Drniš na susretljivosti, pomoći i spremnosti da ugoste našu izložbu na još jednoj vrlo važnoj lokaciji!

Pratite nas na >>>> Facebook stranici projekta !
>>>> BLOG ORGANIZACIJE